کابل شبکه دو روکش با نامهای مترادفی مانند: Double jackets، دبل جکت، دابل جکت و دابل شیت هم معرفی میگردد. از این کابل بیشتر بدانید…
کابل شبکه دو روکش چیست؟
نام این محصول خود گویای یکی از ویژگیهای مهم ساختاریش میباشد. در این نوع کابل شبکۀ کامپیوتری، از دو روکش استفاده شده است. به عبارت دیگر، بر خلاف کابلهای شبکۀ تک روکش که تنها یک لایه پوشش خارجی پلیمری، اجزای داخلی کابل را در برمیگیرد و از آنها حفاظت میکند؛ در نوع دبل جکت، روکش دومی هم بر روی روکش اول قرار میگیرد.
کاربرد کابل شبکۀ دبل جکت چیست؟
شاید در ذهن برخی از مخاطبین گرامی، این پرسش شکل بگیرد که چرا در این نوع کابل LAN یا کابل Ethernet، از دو روکش استفاده شده؟ یا کاربرد این محصول چه میتواند باشد؟
در پاسخ باید بگوییم، مهمترین علت و هدف از طراحی برخی از کابلهای لن با دو روکش، افزایش حفاظت مکانیکی، شیمیایی و رطوبتی از کابل نسبت به نوع تک روکش است.
این کابلها، مناسب برای نصب در محیط باز و بیرون از ساختمانها (Outdoor) خواهند بود. آنها را میتوان بر روی سطح خارجی دیوارهای ساختمان یا درون کانالهای زیر زمینی، کابلکشی نمود. معمولاً جنس روکش دوم و خارجی کابل، از موادی انتخاب میشود که در برابر آب، سرما، تابش آفتاب، فرابنفش و سایش، مقاوم باشد. یکی از انتخابهای رایج، آمیزۀ PE است.
کابل دو روکش Cat6 SFTP
از موارد پر تقاضا برای کابل شبکه دو روکش، نوع Cat6 شیلد و فویلدار، SF/UTP یا همان STFP است. این کابل، متشکل از اجزای زیر میباشد:
- چهار زوج سیم مسی مفتولی 23 AWG به هم تابیده (4Twisted pairs) که با عایقی از پلی اتیلن پوشش داده شده اند.
- یک جدا کنندۀ مرکزی، چهار زوج سیم را از یکدیگر سوا میکند.
- یک فویل آلومینیومی، پوشش کاملی را بر روی زوج سیمها ایجاد مینماید.
- یک شیلد بافت از سیمهای مس قلع اندود یا آلیاژی بر روی فویل قرار میگیرد تا در کنار هم، شیلدینگ کابل را ارتقاء ببخشند.
- روکش میانی یا روکش اول، معمولاً از جنس PVC میباشد.
- پوشش نهایی یا همان روکش دوم هم اغلب از جنس پلی اتیلن و به رنگ مشکی خواهد بود.
کابلی که از سوی این مرکز ارائه میگردد، تست های فلوک چنل و پرمننت لینک را پاس میکند. بنابراین، با اطمینان میتوانید از این محصولی که منطبق بر استاندارد TIA-568 C.2 تولید میگردد، در پروژه های شبکۀ رایانه ای استفاده بفرمایید.